Verkoop van SUV’s in Europa neemt af

Al jaren zitten de verkoopcijfers van nieuwe SUV’s in vrijwel alle Europese landen sterk in de lift. Veel merken hebben meerdere modellen die op deze trend aansluiten, maar het lijkt nu eindelijk tijd dat de verkoopcijfers een dalend lijn laten zien. In het eerste kwartaal van 2019 lag de verkoop van de middelgrote SUV’s namelijk ruim 7,5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De wat kleinere modellen en de echt grote auto’s blijven goed verkopen, maar in het middensegment stagneert de verkoop. Volgens experts komt dit onder meer door de steeds strengere eisen die in veel Europese landen worden gesteld aan de uitstoot van auto’s. De middelgrote SUV’s maken, vooral wanneer het gaat om wat oudere modellen, vaak gebruik van dieselmotoren. Bovendien zorgt het gewicht van de grote auto’s ervoor dat de uitstoot hoger is dan bij kleinere modellen. Vooral bij de volgende auto’s is de verkoop behoorlijk gedaald:

  • Nissan X-Trail
  • Renault Koleos
  • Kia Sorento
  • Hyudai Santa Fe

Er zijn ook SUV-modellen die ondanks deze trend in de lift zitten. Dit zijn bijvoorbeeld de Volkswagen Tiguan en de Skoda Kodiaq. Deze auto’s zijn ook te koop met een kleine benzinemotor waardoor ze zuiniger zijn en wat minder uitstoot hebben.

In Duitsland mogelijk maatregelen tegen SUV’s

Helemaal nieuw is het niet, want ook toen de eerste SUV’s op de markt verschenen werd er al over gepraat, maar het is mogelijk dat er in ieder geval in Duitsland extra belastingen komen voor bezitters van grote SUV’s. Volgens meerdere politieke partijen bij onze buren is dit de beste remedie tegen het grote aantal SUV’s op de wegen. 80% van deze auto’s wordt bovendien door zakelijke rijders gebruikt die er vaak in hun eentje in rijden. Een gigantische auto met slechts één passagier is natuurlijk niet echt milieuvriendelijk. Om de zakelijke rijders te motiveren om juist te kiezen voor een elektrisch voertuig zouden er extra fiscale maatregelen moeten komen. Hier horen we ongetwijfeld binnenkort meer over, tenzij de kwestie zichzelf oplost zoals de dalende verkoopcijfers doen vermoeden.

Wilt u van uw auto af?

Uw auto verkopen hoeft geen lang en tijdrovend traject te zijn. Het is goed mogelijk al binnen enkele dagen een uitstekende prijs voor uw voertuig te krijgen. Dit kan het beste door uw auto te verkopen via Autoinkoopspecialist.nl. Hier zijn alle merken en modellen welkom en ontvangt u al binnen 24 uur een bod. Wanneer u akkoord gaat met dit bod kan de verkoop snel rond zijn! Andere voordelen die wij onze klanten bieden:

  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • In heel het land actief
  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • Veilig en betrouwbaar!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media