Verkoop dieselauto’s in Nederland opnieuw lager

Een aantal jaren geleden was ongeveer een derde van de totale verkoop van auto’s in Nederland een dieselauto. De dalende trend in de verkoopcijfers van auto’s die op deze brandstof rijden is al een tijd waar te nemen en drie jaar geleden was ongeveer één op de vijf nieuwe auto’s een diesel. Dit jaar is de daling echter opnieuw sterk doorgegaan. Minder dan één op de tien nieuwe auto’s die verkocht worden is een diesel, blijkt uit de meest recente cijfers uit de autobranche. Deze afname komt door experts onder meer door de hoogte van de bijtelling. Veel nieuwe auto’s worden door leaserijders en bedrijven gekocht. De bijtelling voor bijvoorbeeld een elektrische auto is maar vier procent terwijl er voor de meest dieselauto’s maar liefst 22 procent moet worden afgedragen aan bijtelling. Opvallend is overigens dat het aantal verkochte auto’s is gedaald het afgelopen kwartaal. De daling van ongeveer een tiende heeft diverse redenen die vaak ook weer samenhangen met de opkomst van elektrisch rijden. Dit komt omdat de levertijd van elektrische auto’s zo lang is. Pas wanneer ze op kenteken worden gezet en tellen de nieuwe auto’s namelijk mee in de statistieken.

Binnen Europa willen vooral Nederlanders geen nieuwe dieselauto meer

Uit een grootschalig onderzoek naar de sentimenten rondom dieselauto’s bij mensen in diverse landen in Europa is een opvallend beeld naar voren gekomen. Het blijkt namelijk dat ongeveer twee derde van de Europeanen geen diesel wil wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe auto. Dit is vooral een onderbuikgevoel bij de meeste mensen en hangt samen met het minder schone imago van dieselauto’s. Daarnaast werkt het natuurlijk mee dat in milieuzones steeds meer dieselauto’s worden geweerd. Het is daarom aantrekkelijker om te investeren in een benzine, hybride of volledig elektrische auto wanneer het gaat om de aanschaf van een nieuw exemplaar. De sentimenten rondom diesel verschillen bovendien nogal per land. Vooral in Nederland zijn mensen erg anti-diesel. Acht van de tien ondervraagden uit ons land geeft aan geen diesel meer te willen, terwijl dit in sommige andere landen maar zes of zelfs vijf op de tien mensen zijn.

Wilt u ook van uw dieselauto af?

Wanneer ook u over wilt stappen van een dieselauto naar bijvoorbeeld een hybride voertuig dan kan het gunstig zijn om eerst uw huidige auto te verkopen. Bij een autodealer krijgt u vaak niet de beste prijs, maar via Autoinkoopspecialist.nl is dit wel degelijk het geval. Al binnen 24 uur krijgt u van ons het hoogste bod en kunt u kiezen of u hiermee akkoord gaat. De totale verkoop kan snel worden afgerond zodat u met het geld op zak een andere auto kunt gaan aanschaffen. Andere voordelen die wij bieden:

  • Duizenden RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • In heel Nederland actief
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media