Fiat Chrysler en Renault in gesprek over fusie

Uit nieuwsberichten die deze week naar buiten zijn gekomen lijkt het goed mogelijk dat Renault en Fiat Chrysler binnenkort hun krachten gaan bundelen en gaan fuseren. Wanneer dit doorgaat zou het één van de grootste fusies in de geschiedenis van de auto-industrie worden. De Franse automaker Renault zit weliswaar in een alliantie met Nissan en Mitsubishi maar in het geval van een fusie zou alleen Renault zelf samengaan met Fiat Chrysler. Op dit moment is Renault wereldwijd de negende autoproducent van de wereld qua verkochte voertuigen. Fiat Chrysler staat op de achtste plek en is dus net iets populairder dan zijn Franse mogelijk toekomstige compagnon. Onder Renault vallen ook de merken Alpine en Dacia terwijl Fiat Chrysler een heel scala aan automerken onder zich heeft. Dit zijn de volgende:

  • Abarth
  • Alfa Romeo
  • Chrysler
  • Dodge
  • Fiat
  • Jeep
  • Lancia
  • Maserati
  • Ram Trucks

Bij een fusie zouden al deze merken onder hetzelfde moederbedrijf vallen. Samen zouden de twee bedrijven ongeveer de derde plek bezitten op de wereldranglijst qua grootste autobedrijven. Alleen Volkswagen en Toyota verkopen meer auto’s dan Renault en Fiat Chrysler samen.

Marktwaarde van 32 miljard en hoofdkantoor in Nederland

Wanneer de twee bedrijven samengaan vertegenwoordigen ze een marktwaarde van maar liefst 32 miljard. Het hoofdkantoor zou volgens de laatste berichten in Nederland komen. Hier zit nu ook al het hoofdkwartier van Fiat Chrysler. Om belastingtechnische redenen zit overigens de financiële afdeling niet in ons land. Mogelijk gaat dit in de toekomst nog veranderen. Door de sterke band van Renault met Frankrijk, onder andere omdat de Franse staat een groot deel van de aandelen in handen heeft, lijkt ook onvermijdelijk dat er een groot kantoor van het bedrijf in Frankrijk blijft. Voorlopig is het nog even afwachten of de fusie daadwerkelijk doorgaat. Wanneer dit het geval is zal het ongetwijfeld veel gevolgen hebben in de autobranche omdat de machtsverhoudingen dan opnieuw op zijn kop worden gezet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wilt u een auto van Renault of Fiat Chrysler aanschaffen?

Hoe de toekomstige modellen van Renault en Fiat Chrysler eruit gaan zien is natuurlijk nog maar de vraag. Wel is het zo dat het handig kan zijn om nu nog een auto van één van de merken te kopen, want er gaan ongetwijfeld de komende jaren grote aanpassingen komen in het aanbod van de automerken die onder deze bedrijven vallen. Het is in dat geval ook de beste keuze om uw huidige auto voor de beste prijs te verkopen. Bij een dealer of via bijvoorbeeld Markplaats is dit vaak niet het geval. Het beste bod binnen 24 uur ontvangen kan wel eenvoudig, snel en zonder risico via Autoinkoopspecialist.nl. Hier zijn alle merken en modellen welkom en krijgt u binnen 24 uur het hoogste bod van de RDW-erkende autobedrijven in ons bestand te horen. Proberen is gratis en aanmelden kan vandaag nog!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media